Jönköping

Mordrättegången i hovrätten fortsätter

Idag fortsatte rättegången i hovrätten mot den 23-åring som är misstänkt för mordet på studenten Madelene Mild.

Idag kommer det framförallt att kretsa kring den springande punkten. Om 23-åringen var allvarligt sjuk eller inte när mordet skedde.

Nu på förmiddagen fortsatte förhandlingarna mot den misstänkte 23-årige mannen. Rätten har lyssnat på förhör med läkare om de svåra knivskador som den mördade Madelene Mild hade på sin kropp.

23-åringen själv har suttit lugnt och ritat en del i sitt block, han hoppas fortfarande själv att få slippa fängelsestraff.

Under eftermiddag kommer rätten att diskutera det som är avgörande för om det blir ett fängelsestraff eller om det istället blir rättspsykiatrisk vård för mannen.

Då kommer nämligen tre olika experter kallas till hovrätten för att ge sin syn på om 23-åringen var allvarligt sjuk eller inte vid mordet.

Den första rättspsykiatriska undersökningen visade ju att han var allvarligt psykisk sjuk vid mordet, men frisk nu och det skulle kunna innebära att han kan gå helt fri.

Men Socialstyrelsens rättsliga råd menade, att han inte hade en allvarlig störning vid mordet och därför kan dömas till fängelse. Det var det som tingsrätten också gick på när mannen dömdes till tio års fängelse.

Nu har hans försvarare kallat in ännu en psykiatrisk expert som stöder den första undersökningen, alltså att han var så sjuk vid mordet, att han inte kan dömas till fängelsestraff, men frisk nu, så han inte heller behöver vård.

Tar hovrätten det till sig idag så kan alltså 23-åringen gå fri.