HABO FINANS

Val av förvaltare överklagas till HD

Nu överklagas tingsrättens val av konkursförvaltare till det skandalomsusade finansföretaget Habo Finans till Högsta domstolen.

Bakom överklagandet står den kände Mullsjöpolitikern Stefan Lindkvist, som själv gått med ekonomisk förlust i affären.

Enligt honom har det saknats engagemang hos den nuvarande förvaltaren och han vill se en lokal representant som driver processen.

Ola Sellert från Malmö är den som i nuläget är konkursförvaltare för Habo finans.

- Jag har drivit det här som jag brukar göra. Att det finns borgenärer som har synpunkter på det har jag inga kommentarer till, säger Sellert till nyheterna.

Totalt var det runt 800 sparare som satsade omkring 100 miljoner kronor i bolaget. Pengar som efter misslyckade spekulationer försvann. Vid en förhandling i Jönköpings tingsrätt i måndags kom det fram att det bara finns 30 miljoner kronor kvar av de satsade pengarna.

Stefan Lindkvist som är pådrivande i det här överklagandet är en av dem som riskerar att förlora flera miljoner kronor. Han vill inte ställa upp på en intervju, men han säger att han vill att Högsta domstolen ska pröva tingsrättens och hovrättens beslut att inte ändra konkursförvaltare. Stefan Lindkvist vill alltså se en lokal förvaltare, med större närhet, mer engagemang och förståelse för fallet.

Lindkvist säger också till nyheterna att rätten helt och hållet har struntat i hans intresse av att tillsätta en lokal förvaltare.

Lindkvists överklagande till Högsta domstolen kommer att fördröja hela processen kring Habo Finans, för nuvarande konkursförvaltaren Ola Sellert kommer inte röra fallet fram till att HD tar beslut om de ska pröva det här säger han.

Jimmy Karlsson

jimmy.karlsson@sr.se