”En tragedi”

VIP-macken i Mullsjö totalförstörd i brand

Bensinstationen VIP vid Mullsjörondellen i Mullsjö började brinna klockan halv fem på fredagseftermiddagen och både restaurang och butik totalförstördes i det häftiga brandförloppet. Ingen människa kom till skada.

Enligt flera vittnen på plats började branden i en container som stod på baksidan och spred sig sedan snabbt till vinden. Motelldelen intill räddades av totalt sju räddningskårer som var på plats. Det var initialt risk för explosion, främst från de gasoltuber som fanns på plats, men de lyckades räddningstjänsten flytta på tämligen snabbt. Orsaken till branden är inte klarlagd.

En av ägarna, förre kommunalrådet Stefan Lindkvist satt chockad med sin familj i bilen intill och såg sitt livsverk brinna ned till grunden. Han hade redan kontaktat försäkringsbolaget och var fast besluten att bygga upp det igen.

En kund upptäckte branden vid halvfemtiden och sprang in i butiken och slog larm.

- Kunden kom in till mig och skrek att det brann, sedan sprang jag in till restaurangen och slog larm. De försökte släcka. Sedan sprang jag och kollade så att ingen var kvar på toaletterna, berättar Camilla Lundkvist, som arbetade i butiken.

- Jag bara tänkte att jag måste ut tillsammans med kunderna. Det är jobbigt att se. Det är ett familjeföretag och det är familjernas liv. Jobbigt för mig också, fortsätter hon.

Moderaten Ingemar Eriksson var på plats och gav familjen Lindkvist sitt stöd.

- En tragedi för Mullsjö och ägarfamiljerna. Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa dom att bygga upp det här igen, säger Ingemar Eriksson.

Stefan Lindkvist själv tvingades nyligen avgå som kommunalråd och bara kort därefter brinner alltså hans livsverk ned.

- Normalt sett ska man inte klara så mycket på en gång, säger Ingemar Eriksson.

Räddningstjänsten begärde extra hjälp från Falköping och vattenförsörjningen blev ett problem senare under kvällen och vattnet stängdes av i kringliggande områden. 

Enligt kommunledningen i Mullsjö så kommer det vara brist på vatten i kommunen med anledning av släckningsarbetet. I Nyhem och Ryfors är vattnet helt avstängt. De som inte har tillgång till vatten kan hämta det på brandstationen i Mullsjö.