Mullsjö

Oklart vad som orsakade storbranden i Mullsjö

Branden i butiken och restaurangen vid VIP-rondellen i Mullsjö är ännu inte helt släckt. Många nyfikna åker förbi det stora avspärrade området idag, och tittar på brandmännen som jobbar där. Och än så länge går det inte att säga hur branden startade.

– Vi vet bara att branden startade utvändigt och fick ordentligt fäste i byggnaden innan den upptäcktes av personalen, säger Ingmar Fritzon, räddningsledare:

Det ryker fortfarande från byggnaden vid VIP-rondellen i Mullsjö, där det började brinna kraftigt sent igår eftermiddag. Hela butiksdelen och delar av restaurangen är helt förstörda. Tittar man in i lokalerna ser man att det står ett bord kvar med en blomkruka kvar, men annars ser nästan allt ut att vara förstört i branden som fick ett våldsamt förlopp.

Fortfarande arbetar räddningstjänstens personal med att släcka olika glödhärdar och inte förrän tidigast i morgon kan en teknisk undersökning göras för att utreda brandorsaken.

Många Mullsjöbor stannar idag till vid platsen och tittar på, som de säger, bedrövelsen. Och många uttrycker sorg och ledsnad över det som hänt och tycker synd om före detta kommunalrådet, Stefan Lindkvist (mf) som är en av de som äger och driver VIP.

– Det här är bedrövligt. det brukar ju vara massor av folk här, men jag tror att stället byggs upp igen, säger Mullsjöbon Göran Palm.