Just nu

  • Fotbollslegendaren Diego Maradona har avlidit.
LÄNET

Större intresse för löpträning

Var tredje svensk löptränar minst en gång i månaden. I åldern 15 till 49 år joggar fyra av tio minst en gång varje vecka visar en ny undersökning från Sifo. Det här märks även bland motionsloppen, som efter flera år av tillbakagång nu åter visar positivia siffror.

Ikväll går Vårruset i Jönköping och där ökar nu deltagandet. Efter flera år av med färre och färre anmälda löpare så har det vänt i år för Vårruset, som arrangeras på flera håll runt om i landet och där de flesta rapporterar om ökat intresse. I Jönköping tror man på runt 7 000 löpare, en ökning med ungefär 500 sedan förra året.

De större, internationella, loppen - som Stockholm Marathon, Lidingöloppet och Göteborgsvarvet har varit stabila under flera år och till och med stadigt ökat under senare år, medan de mindre fått stryka på foten. Men nu verkar den trenden ha vänt.

- Vi har sett en ökning under hela vintern och hösten i våra motionsspår, säger Mikael Gustavsson, föreningskonsulent på IK Hakarpspojkarna från Huskvarna, som arrangerar Vårruset i Jönköping.

David Westh

david.westh@sr.se