Varslar inte i lågkonjunktur

Trots att företaget Zinkteknik i Bredaryd förlorar sin viktigaste kund får samtliga 44 anställda vara kvar. Zinktekniks vd Sven-Erik Svensson säger till Nyheterna att företaget investerat i teknik under högkonjunkturen. Därför har företaget inte så höga personalkostnader.
Trots att Zinkteknik har förlorat sin viktigaste kund, FCI Electronics som i tisdags meddelade att man lägger ner sin fabrik i Katrineholm och 327 anställda varslas om uppsägning, så får alla 44 anställda vara kvar på Zinkteknik i Bredaryd. Företaget levererar mycket till den hårt utsatta telekomindustrin. Under årens lopp har företaget satsat mycket på teknik, vilket gör att det har relativt låga personalkostnader. Den överflödiga personalen just nu sätts på utbildning för att få ut max av nästa högkonjunktur. - Varje högkonjunktur måste ge så mycket överskott så att man klarar av att överleva en lågkonjunktur, säger Zinktekniks vd Sven-Erik Svensson till Nyheterna
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista