Marie Edemyr provade att ta sig fram i stadshuset i Tranås. Foto: Kjell Ahlkvist
De stängda kommunhusen

"Tillgängligheten kan bli bättre"

Samtliga kontrollerade kommuner i länet har brister i kommunhusen. Brister som gör det svårt för handikappade.
Ett av kommunhusen med brister är det i Tranås. Och moderata kommunalrådet Anders Wilander medger att tillgängligheten behöver bli bättre.

– Allt kan säkert bli bättre, men funktionen finns redan idag - alltså det går att ta sig från våning ett till våning två.

Tidigare idag kunde Nyheterna berätta om svårigheterna för handikappade att ta sig in i kommunhusen runt om i länet och så här lät det när Marie Edemyr som sitter i rullstol skulle åka hiss i Tranås kommunhus:

– Jag når inte hissknappen, de vill nog inte ha mig här.

Trots att det fortfarande är svårt att ta sig fram i kommunhuset i Tranås finns det enligt det moderata kommunalrådet Anders Wilander inga planer på att bygga om.

– Nej, absolut inga konkreta planer på ett större hissutrymme.

Jönköpings kommunhus är ockå ett av de granskade husen och enligt Ann Marie Nilsson, som är centerpartistiskt kommunalråd, är det bra att fel och brister påpekas.

– Vi jobbar flitigt på det här området och har avsatt 31 miljoner under en treårsperiod för att få bort enkelt avhjälpta hinder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".