Gislaved

Väktare skyddar hotad kommunledning

Väktare fortsätter att kontrollera besökare till Gislaveds kommmunhus under torsdagen. Detta med anledning av hot  mot personer i kommunledningen sedan kommunen försökt skilja på ett äldre par som varit gifta i över 60 år.

Vad hoten består i vill kommunen i dagsläget inte gå in på, men man ser allvarligt på situationen och väktarna finns kvar kommunhuset.

90-årige Arvid Andersson från Broaryd i Gislaveds kommun vill bo ihop med sin hustru, som har beviljats plats på särskilt boende.

En oenig Länsrätt beslutade i april att han så skulle få göra, men kommunen säger nej och har överklagat till kammarrätten.

Förutom hoten har hundratals e-postmeddelande och handskrivna brev strömmat till  Gislaveds kommun. 

Kommunalrådet Niclas Palmgren vill inte kommentera vem som blivit hotad eller vilken typ av hot det handlar om, men kommunen tar hoten på så pass stort allvar att tre väktare nu vaktar kommunens entré och kontrollerar förbipasserande.

Enligt nätttidningen Finnvedennu är det kommunalrådet och socialchefen Gunnel Lundgren som blivit hotade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista