Tranås

Medlemmar i kriminella mc-gäng nattvandrar i Tranås

Enligt en rapport från polisen utger sig ett par medlemmar ur två kriminella mc-gäng för att vara nattvandrare i Tranås. Personerna klär sig i de gula jackor som utmärker den rikstäckande organisationen Nattvandrare i Sverige.

Enligt polisen ska personerna under de senaste två veckorna ha stoppat en rad ungdomar för att kontrollera deras förarbevis för mopeder. Enligt uppgifter till Nyheterna ska även en tredje person som har nazistiska symboler intatuerade på armen vara inblandad. Varför personerna går runt så här bland ungdomar är oklart.

När Nyheterna ringer polisen är de förtegna om fallet, men säger att det är allvarligt om personer som utger sig för att vara nattvandrare är medlemmar i kriminella mc-gäng.

Polisen har vänt sig till nattvandrarna och bett att de utesluter den ena av personerna, som tidigare faktiskt har haft förtroendeuppdrag i den ideella organisationen. Och han är fortfarande medlem.

Hans Gustavsson som är ordförande för nattvandrarna säger till Nyheterna att organisationen inte accepterar att kriminella personer ägnar sig åt den här verksamheten. Organisationen försöker nu få mer information om det fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista