1 av 2
Yrkeschaufförer går nu samman mot de höga bensinpriserna. Foto: Martin Eriksson
2 av 2
Via bland annat sms har uppmaning om protesterna spridits. Foto: Martin Eriksson
LÄNET

Protester idag mot höjda bensinpriser

Många irriterade yrkeschaufförer i länet kommer idag protestera mot den senaste tidens rekordhöjningar av bensinpriset.

Under veckan har chaufförerna via sms, mejl och telefonsamtal organiserat sig, och idag kommer flera av dem att visa sitt missnöje genom att bojkotta tankningsställen.

I vissa fall kan det till och med bli tal om att blockera mackar.

Vid en mack intill E4:an strax utanför Jönköping samlas många lastbilschaufförer för att tanka, rasta och äta. Det stora samtalsämnet bland chaufförerna är det upprop mot höjda bensinpriser som cirkulerat de senaste dagarna. Vem som står bakom uppropet är inte klart, men innebörden går inte att ta miste på.

Protesterna ska riktas mot de stora bensinbolagen och förutom tankningsbojkott talas det i vissa av meddelanden alltså till och med om att blockera mackarna för att få uppmärksamhet.

Bara i år har bensinpriserna höjts till rekordnivåer sju gånger, så sent som igår kom den senaste höjningen, vilket innebär att den 95-oktaniga bensinen kostar 13,59 kronor per liter, och att dieseln nu står i 14,59.

Martin Eriksson

martin.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista