Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
jönköping

Roligare vara hungrig i Jönköping

Publicerat fredag 23 maj 2008 kl 15.34
Representanter från restaurang och näringslivet vill höja den gastronomiska nivån i Jönköping (foto: David Westh, SR)

Det finns många restauranger i Jönköping, men det finns inte tillräckligt många riktigt bra restauranger. Det ska det nu bli ändring på, Jönköpings ska profileras som en stjärnstad för finsmakare.

- Vi vill, som kollegor i branschen, lyfta Jönköping som destination. Vi vill öka servicenivån, den gastronomiska nivån och tillsammans jobba för att göra Jönköping till en stad som vi vill åka till och flytta till säger Liza Kermanan, som är krögare och ordförande i den nystartade restaurangföreningen, ”En smak av Jönköping”.

Jönköping är en av landets restaurangtätaste städer, ändå har företag som ska representera, eller turisten som vill njuta lite extra, svårt att hitta en riktigt bra restaurang i stan. Bara en restaurang finns till exempel med i ”White guide”, som listar Sveriges bästa restauranger. Det är ett problem som man nu vill lösa, säger Sten Norlinder, som är näringslivschef i Jönköpings kommun.

- Om jag inte kan beställa ett lunchbord när jag har lunch med en företagare från ett annat ställe då kan jag inte ställa mig i en brickkö.

I satsningen, som ska göra Jönköpings till en lite mer gastronomisk stad, ingår att utbilda restaurangpersonal i bland annat service och bemötande.

David Westh
david.westh@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".