TRANÅS

Oro för nattvandrare med kopplingar till MC-gäng

Många föräldrar och ungdomar i Tranås är nu oroliga efter Nyheternas avslöjande att personer med kopplingar till kriminella Mc-gäng nattvandrar i samhället.

På torsdagen kunde nyheterna avslöja att ett par personer med kopplingar till kriminella MC-gäng regelbundet nattvandrar bland ungdomar på Tranås gator.

De har på sig gula jackor som det står nattvandrare på - gula jackor som tillhör en rikstäckande nattvandrarorganisation.

På ungdomsgruppen i Tranås kommun, väckte man snabbt misstankar mot männen, eftersom dom inte sökte samarbete med andra aktörer som socialtjänst, kommun och polis, vilket är det vanliga bland nattvandrare.

Lotta Nordmark jobbar i ungdomsgruppen och hon tycker inte det är lämpligt att de här männen fortsätter sina nattvandringar.

- Vi måste visa att vi inte vill ha oseriösa människor bland våra ungdomar, säger Lotta Nordmark.

Tranås har under de senaste åren haft problem med kriminella mc-gäng som försökt att etablera sig på orten, framförallt Loyalty BFL som är en stödgrupp till det kriminella mc-gänget Outlaws. I Tranås har dom bland annat ägnat sig åt utpressning. Förra året blev en man hotad till livet om han inte betalade en viss summa pengar.

En av dom utpekade medger att han har kontakter med de här mc-gängen, men i motsats till polisens uppgifter säger han att han inte är medlem.

- Jag förstår inte var ungdomarna skulle träffa mina vänner, de är inga vänner jag träffar ute bland ungdomarna. Vi nattvandrar för att finnas till för ungdomarna, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista