Stefan Lindkvist (mf), en av nio kritiserade politiker som kan få förtroende av fullmäktige ikväll. Arkivbild/SR
mullsjö

Ikväll avgörs det: ansvarsfrihet eller ej?

Ikväll avgörs det om revisorernas krav på att inte ge Mullsjö- politikerna ansvarsfrihet för 2007 kommer gå igenom.

Och mycket tyder redan nu på att de hårt kritiserade och avhoppade politikerna i Mullsjö kan komma tillbaka.

Ikväll avgörs framtiden för de nio politiker i Mullsjö kommun som fått hård kritik av kommunens revisorer och därför hoppat av sina uppdrag.

Det var ju för en dryg månad sedan som kommunens revisorer kom med sin mycket tuffa kritik mot den politiska ledningen i Mullsjö kommun och gick så långt som att vägra ge kommunens båda kommunalråd och tekniska utskottets ordförande ansvarsfrihet för 2007. Flera andra politiker prickades också och det resulterade i att halva kommunstyrelsen hoppade av sina uppdrag.

Sedan dess har Mullsjöborna delats in i två läger. Å ena sidan de som tycker att revisorerna har gjort helt rätt och att kritiken är berättigad, å andra sidan de som tycker att revisorerna är ute och cyklar och att revisionen dessutom är felgjord.

Och nu verkar det alltså enligt flera källor, som att kommunfullmäktige kommer att gå emot de revisorer de själva tillsatt och ge politikerna fortsatt förtroende. Och iså fall är det revisorerna själva som borde gå, då kan de inte sitta kvar, säger kommunfullmäktiges orddförande moderaten Ingemar Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista