Kronprinsessan Victoria invigde Foto:Jonna Lahdensuo
Jönköping

Tredje Bio Energy mässan invigd

Idag inleddes World Bioenergy på Elmia, som är en stor internationell mässa om bioenergi och återvinning, och det är något som Sverige är ledande inom. Intresset för bioenergi är världsomspännande, det märker Helena Sjögren som är en av utställarna på mässan.

Spanska och finska blandas med småländska inne i Elmias mässhallar. Här är 60 länder representerade, genom 200 företag och nästan lika många utställare. Det är för tredje gången som Bio Energy mässan anordnas och det som populärt för året är biobränslen för fordon.

Men det är inte bara bioenergin som får stort utrymme på Elmia, eftersom mässan har fått kungligt besök i form av kronprinsessan Victoria, som invigde mässan tidigare. Hon guidades mellan montrarna och lyssnade på företagarnas miljövänliga lösningar

Men mässans över fem tusen väntade besökare kommer självklart dit för att först och främst prata om bioenergi, och det är något som Helena Sjögren gärna berättar om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista