Sävsjö

Förbättrad situation på Aleholmsskolan

Aleholmsskolan i Sävsjö var en av de skolor i Jönköpings län, som pekades ut i en kartläggning om våld och rasism på skolor, som Sveriges Radio gjorde i april i år.

På tisdagen var den folkpartistiske riksdagsmannen Tobias Krantz på skolan för att prata med rektorn Göran Ahlqvist om vad som gjorts sedan kartläggningen gjordes.

Efter att Sveriges Radio gjorde en kartläggning av rasistiskt våld i skolan i april i år och då Aleholmsskolan i Sävsjö pekades ut som en av de skolor i Jönköpings län där det förekommer rasism och våld, skickade den folkpartistiske riksdagsmannen för Jönköpings län, Tobias Krantz, ett brev till utbildningsminister Jan Björklund.

Han fick svaret att det redan nu genomförs en rad åtgärder som att flytta mobbare från gäng ute på skolorna, att man satsar mer på forskning runt mobbning och att det kommer en skärpning av skollagen redan till hösten som innebär att det blir tydligare för lärare vad de får göra för att stävja rasism och våld på skolorna.

Göran Ahlqvist är rektor på Aleholsskolan i Sävsjö och han tycker situationen har blivit bättre på skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista