1 av 2
På Furuhall i Gnosjö finns 209 kommunala lägenheter som nu säljs. Foto: Karin Malmsten/SR
2 av 2
- Med mer öppenhet från Gnosjö kommun kring försäljningen, så hade Furuhall sluppit säljas till underpris, säger Gnosjö - Gislaveds hyresgästförenings ordförande Pierre Lago. Foto: Karin Malmsten/SR
Gnosjö

Största Gnosjöförsäljningen kritiseras skarpt

Nu kritiserar Gislaved-Gnosjö hyresgästförening hur kommunens försäljning av bostadsområdet Furuhall i Gnosjö gått till. Försäljningen är den största i Gnosjös historia och den väntas klubbas igenom i kommunfullmäktige ikväll.

– Vi är väldigt kritiska till hur försäljningen gått till,  ordföranden i Gislaved-Gnosjös hyresgästförening, Pierre Lago.

Trots att föreningen inte har något emot köparen, tvärtom, så tycker man att sättet som kommunen drivit frågan på är under all kritik.

Järnbäraren får 15 miljoner kronor från köparen och Gnosjö kommun skjuter till fyra och en halv miljon till det kommunala bostadsbolaget, eftersom Furuhall säljs till ett lägre pris än vad lånen är på. Pierre Lago tycker att kommunen skulle gått ut öppet med att de ville sälja Furuhall och ta in anbud för att inte sälja till reapris.

Hyresgästföreningen kritiserar också att de fått dålig information under förhandlingarna, men anser att nu måste ändå kommunfullmäktige besluta om försäljning ikväll:
– Nu har det här gått så långt att det måste bli ett avslut.

Vi har skött både informationen till hyresgästföreningen och själva affären bra, svarar LarsÅke Magnusson, kommunstyrelsens kristdemokratiske ordförande, på kritiken från hyresgästföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista