Fotboll

Första segern för J-Södra

I den åttonde omgången kom den första segern för J-Södra mot Qviding. Spelet var inte speciellt bra och måltorkan har varit total i vår, men det blev två mål framåt ändå. J-Södra vann med 2-1 inför 1616 åskådare och tog tre mycket viktiga poäng.

- Spelet är jag inte nöjd med, men det spelar mindre roll när vi vinner, sade tränaren Thomas Ek.

Den första halvleken var anskrämligt dålig från hemmalagets sida. Inte ett skott på mål och inte ett endaste avslut från straffområdet.

- Vi var tagna av stundens allvar. Vi har mött topplag och tagit poäng och nu väntar lag som ligger på nedre halvan. Vi var pressade av situationen, det krävdes seger nu, sade Ek.

Nu fick J-Södra matchens första mål, på en frispark direkt i mål av Andreas Nilsson. Ett vackert frisparksmål.

Men en miss på egen planhalva gjorde att det ganska snabbt var kvitterat till 1-1.

Michel Kamhie kom in i den 62:a matchminuten och efter fem minuter presenterade han sig. I ett av få anfall med fart och lyckade passningar, fick Kamhie öppet läge och satte 2-1.

Därefter var det mycket Qviding.

- Men sista tredjedelen av planen är vårt problem. Där är vi inte bra och det var länge sen jag såg så många felbeslut, sade Qvidings tränare Zoran Lukic.

J-Södra var pressade och fick gå över till ett femmannamittfält.

- Byten fick effekt när vi gick över till tre centrala i mitten, tyckte Ek.

Tomas Backman fick sitt tredje gula kort för säsongen och missar nästa match på onsdag mot Enköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista