LÄNET

Bankkontor låser dörrarna

Det har varit en rad bankrån på många håll i landet den senaste tiden. Det här gör nu att bankerna höjer sin säkerhet på olika sätt. Bland annat kommer en del av S-E Bankens kontor nu vara låsta under dagtid.

En del av S-E Bankens mindre bankkontor i länet kommer nu att vara låsta på dagtid för kunder. Vilka bankkontor det rör sig om vill inte banken berätta med hänvisning till säkerhetsskäl, men det lär visa sig när kunder går till banken för ett ärende i veckan.

Enligt uppgifter till Nyheterna ska det röra sig om bankkontor som har en dörr direkt in i lokalen istället för två dörrar som är det normala och tanken är alltså att man ska knacka på och sen ska personalen bedöma om man är hotfull eller inte.

Men att det skulle försämra servicen för kunder tror inte Johan Ek, privatmarknadschef på S-E Banken i Jönköping.

- Den skyddar tvärtom kunder som är inne i kontoret, säger Johan Ek.

Även Swedbank förbättrar sin säkerhet. Inga kontor kommer att låsas, istället satsar man på en ny kassaapparat där sedlarna går direkt in i en förvaringsbox som är låst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista