Bottnaryd

Över 20 polisanmälningar efter ravefest

Mellan 20 och 25 polisanmälningar har upprättats efter den ravefest som hölls i en grusgrop utanför Bottnaryd i helgen. Bland annat är arrangörerna, en 25-årig man och en 28-årig man från Göteborg, misstänkta för brott mot ordningslagen.

Det var vid lunchtid i lördags som männen via hemsida och mejl bjöd in till ravefest samma dag och mellan 600 och 700 personer i 20-25-årsåldern kom till festen. De flesta från Västra Götalands och Jönköpings län.

Den sena informationen om festen och den stora uppslutningen gjorde att polisen tog beslutet att bevaka tillställningen istället för att stoppa den. Och Peo Östlund på polisen säger till Nyheterna att med facit i hand så togs rätt beslut.

Som mest fanns 16 poliser på plats, bland annat förstärkning från Västra Götaland, och man hade också en räddningschef i beredskap eftersom brandrisken i området var stor.

Men den stora festen med två scener, liveband, matförsäljning och dans avlöpte ganska lugnt. Men - det förekom en hel del narkotika, mest extacy, och de flesta av de över 20 anmälningarna handlar om just narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".