Landstinget

Nya tandvårdspriser att vänta

Det ska bli lättare för invånarna i Jönköpings län att jämföra priser på tandvård. Från och med årsskiftet kommer man att kunna gå in på en speciell webbsida som visar priser hos både offentlig och privat tandvård.

När det gäller tandvård så införs ju en ny tandvårdsreform. I den ingår ett tandvårdsbidrag på mellan 150 och 300 kronor för alla länsinvånare att använda till tandvård och ett högkostnadsskydd som innebär att kostnader som överstiger 3000 kronor ersätts med minst 50 procent.

Från 1 juli blir det nya prislistor hos folktandvården i Jönköpings läns landsting enligt en ny refernsprislista.

Vid årsskiftet höjdes priserna med ungefär fyra procent, men landstingsrådet Rune Backlund (c) säger till Nyheterna att det inte kommer kosta mer att gå till tandläkaren efter första juni. Istället hävdar han att den nya prislistan är kostnadsneutral och att det istället snarare kommer bli billigare att gå till tandläkaren i fortsättning, i alla fall om man har stora tandvårdsbehov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista