Länet

Länets företag trotsar lågkonjunkturen

Trots att många bedömare menar att en lågkonjunktur är på väg så kommer arbetsmarknaden här i länet att fortsätta utvecklas positivt och vara bland dom hetaste i landet.

Den bedömningen ger arbetsförmedlingen i en ny prognos för arbetsmarknaden 2008 och 2009.

Håkan Gustafsson är chef för arbetsförmedlingen i Jönköping.

Bara enligt prognosen för i år kommer antalet sysselsatta att öka med 2 000 personer, och det innebär att den heta arbetsmarknad som vi haft i Jönköpings län kommer att fortsätta.

Arbetsförmedlingen har intervjuat över 500 företag i länet i sin prognos. Och det tydliga mönstret är att framtidstron här är större än riket i stort. Enligt Håkan Gustafsson bidrar dom många små företagen här till att Jönköpings län är mindre känsligt för konjunktursvängningar än andra län.

Men det finns orosmoln på arbetsmarknadshimlen även i Jönköpings län. För även om högkonjunkturen kommer att hålla i sig, så kommer det inte att bli lika bra tillväxt i framtiden som det har varit dom senaste åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista