Aneby

Het vätska hälldes på sonen

Två föräldrar i Aneby åtalas nu för att ha misshandlat sin egen son på ett mycket hänsynslöst sätt. Misshandeln ska enligt åtalet ha skett i hemmet i vintras.

Den fjärde och femte januari i år misshandlar föräldrarna sin son i hemmet i Aneby genom att slå honom, bita honom och hälla het vätska på hans ena hand.
Enligt åklagaren Eva Nemec bottnar misshandeln i att föräldrarna ogillade den 19-årige sonens nyårsresa, som han gjorde tillsammans med sin svenska flickvän. Huruvida det handlar om hedersrelaterat våld i det här fallet vill inte Eva Nemec säga.

– Föräldrarna säger att man är arga för att sonen ljugit om resan.

Efter misshandeln i vintras flyr sonen från hemmet i Aneby till en adress i Boxholm- men där söker andra familjemedlemmar upp honom och försöker tvinga in honom i en bil för att köra hemåt igen.

Med slag och sparkar mot huvudet på den 19-årige Anebybon så vill familjemedlemmarna få honom att lyda, men efter ett tag lyckas 19-åringen ta sig ur bilen. Han flyr då in i skogen, där han till slut hittar tak över huvudet i en skidstuga.

Åklagaren Eva Nemec tycker att bevisläget i det här fallet är bra:

– Jag förväntar mig en fällande dom.

Efter brotten, som i åtalet rubriceras som olaga frihetsberövande och misshandel, så bröt 19-åringen med sin familj, och de sociala myndigheterna ordnade bostad åt honom.

– Han har i alla fall tillfälligt lämnat familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista