Nässjö

Beredskap mot skadegörelse på skola

Flera skolor i länet har utsatts för skadegörelse under somrarna - anmälningarna har ökat de senaste åren. Tidigare i veckan drabbades Brinellskolan i Nässjö och inför den stora studentbalen ikväll så satsar nu den redan tidigare kamerövervakade skolan på att vara förberedd om skadegörelse planeras.

Jan Andersson är gymnasiechef på Brinnellskolan i Nässjö:

Nyheterna har tidigare berättat att det varit väldigt mycket skadegörelse runt om på länets skolor under sommaren - och förra året ökade antalet polisanmälda fall av skadegörelse mot länets skolor kraftigt.

Och nu när sommaren återigen står för dörren så räknar många skolor med att det även denna sommar ska handla om krossade fönster, klotter och annan skadegörelse som kostar samhället åtskilliga miljoner. Brinellgymnasiet fick redan i veckan besök.

Och nu inför studenttider så sker det mycket upptåg som kan urarta till ren skadegörelse - ikväll inför studentfesten står man beredd på Brinellgymnasiet - eventuellt kallar man in vakter - och det kommer framöver även monteras upp en tredje kamera - och detta trots att Brinell vanligen mest är drabbat av inbrott. Men veckans skadegörelse har ändå lämnat intryck bland gymnsieleverna i Nässjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista