Arkivbild (foto: David Westh / SR)
bad i värnamo

Inbyggt istället för utbyggt

Det blir ingen utbyggnad av simhallen i Värnamo, istället väljer kommunen att bygga in den tempererade utomhusbassängen Värnamobadet, som ligger vid sjukhuset, så att den kan användas året runt.

- Det känns jätteroligt. Vi har länge önskat utöka simytorna häri Värnamo eftersom vår vanliga simhall är lite för liten för all den verksamhet som finns där. Det här blir ytterligare en möjlighet att kanske till och med utöka verksamheten säger Sidsel Waern (m) som är ordförande i fritidsnämnden i Värnamo.

Tvisterna om simhallens framtid i Värnamo har varit många, kantade av planer om utbyggnader som inte blivit av och löften om ombyggnationer som inte hållits.

Tidigare i år kom kommunen fram till att en utbyggnad av simhallen skulle bli för dyr, men då hade man redan räknat med att lägga ekonominska medel på simhallen, pengar som man nu då istället lägger på en nygammal anläggning.

Lösningen, att bygga in den tempererade bassängen Värnamobadet så att den kan användas året runt, innebär troligen att simhallen troligen inte kommer att byggas ut, berättar Sidsel Waern

- Vi har en hel del investeringar som ska göras ändå, det kommer vi fortsätta göra. Men det blir ingen utbyggnad som ger fler simytor.

Byggandet väntas att börja efter sommaren och vara klar till jul, då som en komplett simanläggning.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista