Delad pott i damderbyt

Det blev till slut en pinne var för Mariebo och Huskvarna FF i lokalderbyt på Stadsparksvallen i Jönköping. 2-2 slutade matchen efter ledning 2-1 för Mariebo efter första halvlek.

Första halvlek bjöd på en riktigt bra fotbollsunderhållning och redan efter 5 min tog MIK ledningen i matchen genom Hanna Nordström. Huskvarnaförsvaret var väldigt passivt i eget straffområde. Kvarten senare var det dags igen när lagkaptenen Emilie Magnusson sågade sig igenom bortaförsvaret genom att göra ett riktigt fint solomål fram till 2-0. Men bara minuten därefter replikerade HFF fram till 2-1. Malin Gollwitser fick husera som hon ville i Mariebos straffområde. Det resultatet stod sig sen halvleken ut.

I andra halvlek blev det märkbart att värmen tog ut sin rätt. Det blev ganska tempofattigt stundtals. HFF hade mycket boll utan att det blev så mycket konstruktivt av det. Med tre minuter kvar av matchen, kom kvitteringen genom inhopparen Sara Klarqvist som fastställde slutresultatet till 2-2. Innan målet blev det en mycket omdiskuterad straffsituation där bollen misstänkt tog på armen på en Marieboförsvarare. Men trots protester från Huskvarnalägret vinkade domaren Mihael Mihaj avvärjande.

Oavgjort betyder att Huskvarna fortfarande leder div 2 nordöstra Götaland på 18 poäng. Mariebo är kvar på sin tredjeplats från slutet på 8 poäng.

Mariebo IK- Huskvarna FF 2-2 (2-1)

Mariebo: Hanna Nordström, Emilie Magnusson    Huskvarna FF: Malin Gollwitzer, Sara Klarqvist

Publik: 250

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista