Gislaved

Åtalas för mord utanför Gislaved

Det var ett anonymt tips som ledde fram till att två män kunde gripas misstänkta för mordet på lantbrukaren Arne Salomonsson 2004.

Idag åtalades dom två män som misstänks för mordet på lantbrukaren Arne Salomonsson i Båraryd utanför Gislaved. Och kammaråklagare Anders Brokelind är säker på sin sak.

Det var i januari 2004 som dom båda männen enligt åtalet bröt sig in i Arne Salomonssons hem i Båraryd för att stjäla vapen pengar och andra värdesaker. När Arne Salomonsson hörde männen och försökte skydda sig blev han brutalt misshandlad, enligt åklagaren försökte dom båda männen tvinga honom att säga var nyckeln till vapenskåpet fanns.

Han lämnades sedan kvar på tröskeln i 10 graders kyla och dog där av sina skador.

Utredningen har tagit lång tid bland annat på grund av att en av männen satt fängslad i sitt hemland Litauen och först för en vecka sedan kunde utlämnas till Sverige.

Tillsammans med dom båda männen som misstänks för mord och försök till grovt rån står två andra män åtalade för medhjälp till försök till grov stöld. Dom ska enligt åklagaren ha tipsat om Arne Salomonsson och även visat vägen dit.

Rättegången i Jönköpings tingsrätt inleds om en vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista