JÖNKÖPING

Kommunen avslöjade sitt eget svartbygge

Stadsbyggnadskontoret i Jönköping har avslöjat ett svartbygge av det mer ovanliga slaget. Det var nämligen kommunen själv som stod bakom byggnationen.

Det handlar om en skolbyggnation i Gränna som saknat bygglov.

Ribbaskolan i Gränna ska nämlingen byggas om och under tiden ska tekniska kontoret sätta upp några tillfälliga baracker intill.

Men för att få göra det måste man ha bygglov och det hade man inte sökt. När kollegorna på stadsbyggnadskontoret besökte platsen inför handläggningen av bygglovet visade det sig att tekniska kontoret redan satt upp en barack. Och så får man inte göra.

Men stadsbyggnadkontoret är inte berett att se mellan fingrarna med sina kollegor utan ger nu tekniska kontoret en knäpp på näsan och kräver en straffavgift på drygt 13 000 kronor.

Hur gick det med bygglovet då? Jo, kommunen beviljar sig själv bygglov i efterhand. Eleverna måste ju ha någonstans att ta vägen

Bygglovet för barackerna i Gränna väntas bli godkänt av politikerna i stadsbyggnadsnämnden på torsdag den 12 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista