VÄRNAMO

Elever fick skolresan sponsrad av företag

Nu kan sponsring från företag betala skolresan. I varje fall i Hillerstorp. Där åkte klass 9A på skolresa till Stockholm iförda likadana t-shirts med sponsorloggor på.

(km sponsrad klassresa nyh) [Duration:1:30]

Annefrid Sjöman som är klassföreståndare och tar med sig idén om sponsrade klassresor till framtida nior. Reporter Karin malmsten. Mer hör ni i Lasso i eftermiddag.

(BILD sparad i kameraoriginal Lasso som /sponsrad klassresa)

Bildtext/ Iklädda likadana företagssponsrade t-shirts åkte klass 9A i Hillerstorp på skolresa till Stockholm. Fr v Simon Jansson, Annefrid Sjöman, Johanna Svensson och Andreas Carleklev . Foto: Karin Malmsten/SR

PRATA

Det är inte längre tillåtet i skolan att samla pengar till skolresan i nian genom att samla in pengar i klassen varje månad. All planering för en eventuell skolresa måste skötas utanför skoltid. Så har klass 9A i Hillerstorps skola i Gnosjö kommun gjort, men samtidigt hittat nya vägar för att samla in pengar. De kontaktade företag som sponsrade, anordnade en påsksoaré och sen åkte de till Stockholm. Och eleven Johanna Svensson är nöjd med att över 20 000 kr samlades in:

)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista