Värnamo

Åtal för mordförsök

En man i 30-årsåldern åtalas nu för ett mordförsök på två bröder i Värnamo för fem år sen. Bakom brottet ska det ha funnits en svartsjukehistoria, enligt åklagaren.

Det var natten till den 27 juni 2003 som 30-åringen bestämde träff med dom två bröderna på en parkeringsplats vid Pilgatan i Värnamo. Bakgrunden ska enligt vice chefsåklagare Stefan Edwardsson vara att en av bröderna tidigare varit tillsammans med den nu åtalades flickvän, och sedan ringt och varit oförskämd.

Vad som sedan hände, ja där går uppgifterna isär. Enligt åklagaren sköt 30-åringen mot männen för att döda, den ene av bröderna träffades av två skott - i ryggen och i låret och var nära att dö, den andre brodern blev också beskjuten, men skotten missade med liten marginal.

Den åtalade erkänner att han sköt, men hävdar att det var i självförsvar och att han inte var ute efter att döda.

Åklagaren har ändå valt att rubricera brottet som försök till mord, alternativt framkallande av fara för annan i det ena fallet.

Rättegången startar nu på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".