Jönköping

Arrivas brev väcker känslor

Bussbolaget Arriva tänker säga att det blev rena succén när man till helgen tar över förortstrafiken i Jönköping, oavsett om det går bra eller inte.
Det berättar företaget i ett brev till sina 200 anställda där man dessutom förbjuder anställda att kontakta media om problem i företaget.

Brevet har väckt upprörda känslor hos de anställda chaufförerna. Så här tänkte chauffören Jan Ekman när han läste brevet:

Till helgen tar busskoncernen Arriva över förortstrafiken kring Jönköping sedan Swebus förlorat kontraktet i senaste upphandlingen.

Inför det har driftschefen på Arriva i Jönköping, Lena Moregård, skrivit ett brev till runt 200 anställda chaufförer. Arriva driver sedan tidigare tätortstrafiken i Jönköping.

Brevet har uppfattats som att Arriva är berett att ljuga om uppstarten för att skapa en mer positiv bild av busstrafiken i Jönköping. Det gick några dagar, sedan läckte brevet ut till media.

Busschauffören och fackliga ordföranden i kommunals avdelning 2, tycker Arriva nu står inför ett trovärdighetsproblem.

Lena Moregård själv vill idag inte kommentera brevet. Frågan hänskjuts istället till Arrivas pressjour. Där säger presschefen Daniel Stjärnfeldt att brevet har missuppfattats, men medget att formuleringen inte var särskilt lyckad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista