Nyhem

Ny hall tar över efter tält

Det finns långt gångna planer på en ny kombinerad idrotts- och konferenshall i Mullsjö och senaste dygnets blåst har nu gett än mer anledning att skynda på ett sånt bygge.

Hallen ska byggas ute på Nyhem, där det stora tältet står just nu inför Nyhemsveckan, och igår förstördes en del av tältet i den kraftiga vinden.

-Tältet är 36 år gammalt, och blåsten har gjort oss extra medvetna om att det snart har gjort sitt, säger Per-Åke Enström, pastor i Betaniaförsamlingen, som är en av församlingarna som vill bygga en ny hall.
-Dessutom har Mullsjö innebandyklubb en stort behov av en hall med giodkända mått, och det passar ju bra ihop och ger ett gemensamt projekt som vi hoppas alla Mullsjöbor känner är något postiitv som händer i kommunen, säger Enström.

15 miljoner beräknas den nya hallen kosta, och en privatperson i Mullsjö tillsammans med Betania finansierar.

Den blir 37 gånger 75 meter och kan fungera som sporthall för till exempel Mullsjös elitserielag i innebandy, eller som konferensanläggning för församlingen.

På fredag startar Nyhemsveckan, då flera tusen människor träffas för kristna möten och konferenser. Och just nu står det gamla tältet uppe och väntar på besökarna. Men igår rev vinden sönder den gamla tältduken på ett par ställen och det kan bli lite blött om det regnar in på en del av bänkarna. Men kanske går det att stå ut, för det är troligen sista året som tältet står uppe.

-En del tycker att det är fantastiskt skönt, medan andra tycker att tältet hänger ihop med Nyhemsveckan. Men man får väl vänja sig, säger Per-Åke Enström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista