Fallet Arvid

"Läget lugnare i Gislaved"

Trots fler arga reaktioner till Gislaved kommun idag om Fallet Arvid betecknar kommunledningen läget som lugnare.

- Vi har tidigare inte kunnat berätta att vi gett Arvid och hans fru ett antal erbjudanden, men nu när Arvid själv valt att berätta detta kan också vi gå ut och vidimera det. Då börjar också allmänheten förstå att vi gjort allt för att hitta en lösning, säger det moderata kommunalrådet Niclas Palmgren. 

Igår kom kammarrättens dom, och enligt den har 90-årige Arvid inte rätt att bo med sin fru Ingar på vårdboendet.

Domen säger att det inte finns lagliga skäl att låta Arvid bo intill Ingar på vårdboendet i Broaryd. Paret har varit gifta i över 60 år och bott tillsammans hela livet, men när Ingar skulle in på vårdboendet tog det alltså stopp. Det orsakade en stor proteststorm från allmänheten och vissa politiker.

Trots att reaktionerna mot kommunen varit hårda, och att det bara idag kommit in ett tiotal ilskna mejl efter gårdagens dom från kammarrätten, tycker alltså Niclas Palmgren att läget lugnat ner sig.

Niclas Palmgren tror att förtroendet för Gislaveds kommun verksamhet kommer finnas kvar i fortsättningen. Men han medger också att Fallet Arvid kan ha påverkat den allmänna bilden av Gislaveds kommun:

- Jag tror inte våra invånare fått en sämre bild av kommunen, men naturligtvis kan folk utifrån få en snedvriden uppfattning av Gislaved. Nu får vi tuffa till oss och visa att vi är en bra kommun, för det är vi.

Anna-Karin Front
anna-karin.front@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista