Aneby

Intern kritik mot vårdpersonal

Den äldre kvinnan låg på golvet med hjärtinfarkt, men trots upprepade tryck på hemlarmet, tog sig inte personalen in och nu får personalen hård kritik i en intern utredning.

Det var i februari som kvinna fick en hjärtinfarkt, hon larmade men kommunens vårdpersonal kom inte in i lägenheten, men gjorde inget mer och kvinnan blev liggande. Både länsstyrelsen och socialstyrelsen har kritiserat Aneby kommun hårt för det här.

Det var brister både i personalens agerande och i kommunens rutiner som gjorde att en äldre kvinna i Aneby blev liggande tio timmar på golvet med hjärtinfarkt i sitt hem trots att hon larmat upprepade gånger.

Det framgår av kommunens internutredning som nu är klar.

Kommunens personalchef Göran Tranell säger till Nyheterna att de båda anställda inom hemtjänsten, som en tid var avstängda från sina arbeten, nu ska genomgå medarbetarssamtal om deras agerande men att de får jobba kvar. Kommunens rutiner ska även skärpas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".