Myriam Andersson (fp), Magnus Sandberg (c), Simon Rundqvist (kd), AnneMarie Grennhag (m) Foto:Jonna Lahdensuo /SR Jönköping/
Jönköping

Vårdnadsbidraget i centrum för skolplaner

Vårdnadsbidraget var en av dom sakerna som stod i centrum i den plan för förskola och grundskola som dom styrande politikerna i Jönköpings kommun presenterade idag.

Erbjudandet om vårdnadsbidrag kommer i en tid där kommunen står inför stora besparingar, men trots det vill den borgerliga alliansen i kommunen satsa 6-7 miljoner på bidraget. Det säger

AnneMarie Grennhag som är ordförande för skol och barnomsorgsnämnden.

I förslaget till verksamhetsplan som dom styrande allianspartierna i Jönköping la fram idag handlade det mycket om hur man ska kunna kvalitetssäkra utbildningen och öka kunskapen i grundskolan. Ett verktyg för att nå det målet är enligt AnneMaire Grennhag nationella prov redan i trean på lågstadiet, eftersom man då kan fånga upp dom barn som har det svårt tidigt.

Men utöver det trycker alltså dom styrande politikerna hårt på att införa ett vårdnadsbidrag från 2009.

Protesterna mot det här låter inte vänta på sig. Socialdemokraten Magnus Rydh i skol och barnomsorgsnämnden är en av kritikerna.

Men den borgerliga alliansen har enligt AnneMarie Grennhag stor tilltro till den nya verksamhetsplanen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".