Jönköping

Mer än butiker i Atollen

En vårdcentral och mer kultur på öster i Jönköping. Det är önskemål från Svensk Handel när det nya affärskomplexet Atollen nu ser ut att bli av.

Vi berättade nyligen att fastighetsbolaget som ska bygga, GE Real Estate har hittat en ny partner och hoppas kunna börja bygga efter sommaren.

Men det behövs mer än bara vanliga butiker i den nya byggnaden. Det säger Kristina Larsson, informationsansvarig för Svensk Handel i Jönköping:

Atollen planeras innehålla 16000 kvadratmeter handels- och upplevelseytor, 8100 kvadratmeter kontor och 7200 kvadratmeter bostäder.

På Svensk Handel så ser man alltså gärna att alla kvadratmeter fylls med mer än affärer, möjlighet till kulturupplevelser och service betonas alltså.

Men tanken är att två av våningsplanen ska innehålla ett 30-tal affärer. Kommunalrådet AnnMarie Nilsson tror bara att det är positivt för handeln inne i stadskärnan i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".