Värnamo

Man saknad efter båtolycka

En 37- årig man saknas fortfarande efter en båtolycka i Annebergasjön väster om Bredaryd i går.

Ett sällskap var ute i två båtar och rodde i sjön. När den ena båten rodde i land så kantrade den andra och de två personer som var i den båten föll i vattnet. En av dom är den 37 årige mannen.

Räddningstjänsten och polisen har varit där och sökt med räddningsbåtar och polishelikopter men har inte lyckats hitta den försvunne mannen.

- Under gårdagen var en helikopter och gjorde ordentligt strandsök och även sök i vattnet. Dock utan resultat. Det är väldigt svart i vattnet så det är svårt att se någonting ner i vattnet, säger Veronica Fransson som är vakthavande befäl på polisen i Jönköpings län.

Polisen kommer att fortsätta göra strandsök under dagen och även ta hjälp av räddningstjänsten för att söka vid vattnet.

- Det är ändå sommar så är det så att han har tagit sig i land på något sätt så är det säkerligen stora chanser att hitta honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".