Dödsolyckor hade kunnat undvikas med längre räcken

Flera dödsolyckor i länet hade kunnat förhindras om bara vajerräckena utmed vägarna varit lite längre, det menar Åke Qvarnström, chefskonsulent på trafiksäkerhetsföreningen NTF i länet.
För en vecka sedan omkom en man från Värnamo i en singelolycka på riksväg 27 utanför Anderstorp. Mannen körde över ett vajerräcke och in i en bergvägg. Vajerräcken är förankrat i marken och fungerade nu som en ramp som bilsiten körde uppför och sedan rakt in i bergväggen. Hade vajerräcket bara varit några meter längre och börjat en bit innan bergväggen, hade förmodligen ett liv ha kunnat räddas. och det har inträffat fler olyckor i samband med för korta vajerräcken i länet, bland annat utanför Gränna där också en person omkom. Åke Qvarnström på trafiksäkerhetsföreningen NTF i länet, menar att räckena nu måste förlängas för att förhindra att fler olyckor händer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".