Femårig pojke dödförklarad efter badolycka

Den femårige pojke som vårdats på intensivvårdsavdelningen på länssjukhuset Ryhov efter drunkningstillbudet på Rosenlunds äventyrsbad för en vecka sedan, har nu avlidit.
Vid sjutiden på lördagskvällen dödförklarades pojken av läkare på Ryhov. Det var för exakt en vecka sedan som olyckan inträffade på kommunala Rosenlundsbadet. Vid lunchtid upptäcktes plötsligt att pojken låg på botten av bassängen och ett intensivt räddningsarbete tog vid. Pojken låg på den djupaste delen av bassägen där det är nästan två meter djupt. Det var två badvakter som upptäckte honom och dök då omedelbart i för att rädda honom. Omgående började man med återupplivningsförsök och hjärtlung-räddning. Under tiden larmades ambulansen. Hur länge han legat på bassängbotten är det ingen som vet. Pojken fördes till sjukhus där ansvariga läkare i en veckas tid bara lämnat meddelandet till media att tillståndet är kritiskt. Pojkens familj är bosatt i Västra Götaland Efter olyckan ser nu Jönköpings kommun över säkerhetsrutinerna på Rosenlundsbadet och även en polisutredning ska utreda omständigheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".