Fotboll, Superettan

Ängelholm vassare än Södra

Jönköpings Södra hade en tung kväll hemma på Stadsparksvallen och föll mot Ängelholm med 0-3.

Trots att Ängelholm saknade Mattias Adelstam, Antonio Rojas, Björn Westerblad och Patrik Åström som alla var avstängda av klubben efter interna problem så kunde Ängelholm ta tre viktiga poäng på Stadsparksvallen. Men spelmässigt var matchen jämnare än vad slutresultatet, 0-3, visade.

J-Södra dominerade stora delar av den första halvleken och Tommy Thelin hade i den 27:e minuten ett skott i ribbans undersida. Bollen studsade ner och sen upp i ribban igen och många av de 1719 åskådarna på Stadsparkvallen ansåg att bollen faktiskt var över mållinjen. Men domarna valde att fria och mitt i Södras press kunde Ängelholm göra 1-0 genom David Bennhage.

När lagen sen kom ut för den andra halvleken så kunde ÄFF göra 2-0 redan efter fyra minuters spel. Ett långt inkast från David Svanberg nickades i mål av Jonas Nilsson som fick stå omarkerad i straffområdet.

Efter 2-0-målet gick luften ut Jönköping och ÄFF kunde kontrollera matchen och kontra in 3-0 i den 80:e minuten. Emil Samuelsson fick avsluta målskyttet.

En viktig seger för Ängelholm som får mer distans till botten. För Södra ser det sämre ut. Det finns mycket att jobba på för tränarduon Tomas Ek och hans nytillträdda kollega Andreas Jankevics.