Privatspanare fångade pyroman

Det var efter privatspaningar som en misstänkt pyroman greps i Mullsjö natten till i går. Det var en av de män som höll på att bli innebrända i Mullsjö förra veckan som på egen grep den misstänkta pyromanen.
Mannen som fångade in den nu anhållna 23-åringen berättar att han i tisdags samlade ihop sina vänner och bekanta när han tyckte att polisens spaningar tog för lång tid. Då hade det gått sex dagar sen han blev utskriven från sjukhuset där han vårdats rökskador som han fick vid den anlagda branden i puben i Mullsjö. Den lilla gruppen privatspanare gick runt och pratade med folk i Mullsjö och började samla in vittnesmål. Dessutom letade de igenom området intill den nu nedbrunna puben i Mullsjö. Och de ledtrådar de fick ihop pekade mot 23-åringen och då började de spana efter honom. Och natten till i går blev det napp. Genom ett fönster till 23-åringens lägenhet kunde de se hur han började tillverka en anordning för att anlägga bränder. Exakt vad det var vill mannen som Nyheterna talat med inte gå in på - men han säger att det var något väldigt avancerat. När 23-åringen var på väg ut ur sin lägenhet tog privatspanarna honom i hans egen trappuppgång. Då hade de redan ringt polisen som kom och grep honom. 23-åringen anhölls senare igår skäligen misstänkt för förberedelse till mordbrand.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".