Kanot

Nöjd Paldanius tog guld i SM

OS-aktuella Sofia Paldanius från Jönköping tog guld i tusen meter på SM i kanot som pågår i Lilla Edet.

Segern var kanske inte helt oväntad, men Paldanius var nöjd efter segern.

- Jo, det känns bra. Det var ganska väntat, jag kunde köra helt mitt eget lopp och inte bry mig om någon annan så det var skönt, säger Sofia Paldanius.

Hon har haft en rätt så hektisk tid. Hon kom nyss hem från världscuptävlingen i Polen och nu ska hon tävla på kanot-SM till och med torsdag. Redan på fredag bär det av till Kalifornien och träning i tre veckor. Där ska hon träna med en amerikanska, som är en av hennes konkurrenter.

- Vi ska sparra varandra lite. Vi hjälper varandra lite samtidigt som vi kör mot varandra. Men vi har ju nytta av att ligga och pusha med varandra. Det kommer att vara väldigt tuff träning nu de här tre veckorna och då är det jättebra att ha någon som har samma mål, samma fokus att ligga och pusha med, säger Sofia Paldanius.

Hennes styrka har alltid varit slutet på loppen, men hon säger att hennes profil har ändrats i år.

- Jag har blivit lite snabbare men min grundstyrka är ändå att jag är bra på att hålla en hög jämn fart. Starterna har blivit mycket bättre också. Så nu ska jag försöka få igång sin gamla styrka bra på slutet också. Kan jag kombinera ihop det så kan det gå riktigt bra.