Misstänkt mordbrännare inför rätta

En man från Nässjö stod idag inför rätta misstänkt för mordbrand. Han själv erkänner att han satt eld på sin egen lägenhet, men utan avsikt att skada någon.
Mannen som idag stod inför rätta bodde i ett hyreshus i Nässjö som det brunnit i flera gånger sen i december. Men han åtalades bara för branden i sin egen bostad eftersom man inte lyckats bevisa att han har något samband med de andra bränderna. Mannen erkände att han tänt eld på lite papper inne i sin lägenhet och att han sen gick därifrån. Han berättade att han var arg på fastighetsägaren men kommer inte ihåg om det var det direkta motivet eftersom han var berusad. Hans-Christian Renström är hans offentliga försvarare och yrkade på behandling för hans alkoholmissbruk eventuellt i kombination med ett fängelsestraff. Men åklagaren yrkade på tre års fängelse vilket är ett år längre än minimistraffet för mordbrand. Han menade att det var ett allvarligt brott eftersom många männsikor kunde ha dött.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".