Lungsjukdomen oroar inte företag i Värnamo

Konsekvenserna av lungsjukdomen SARS börjar nu märkas i det svenska näringslivet. Företag ställer nämligen in planerade resor till framförallt Kina. Men hos maskintillverkaren Sajo i Värnamo finns ingen oro, säjer vd:n Sven-Eric Österberg.
Företaget har just nu besök av kinesiska grupper och har dessutom eget kontor med 8 anställda i Peking. - Det kommer inte att påverka vår verksamhet nämnvärt, säger Sven-Eric Österberg. - Men det är klart, om det blir långvarigt kanske det kan påverka. Det kommer även kinesiska besök till Värnamo framöver till företaget, men det finns inga restriktioner knutna kring detta. Flera sannolika fall av lungsjukdomen Sars har rapporterats från Sverige, men ännu har inget fall konstaterats. Sverige kommer troligen att drabbas av enstaka fall av sjukdomen, men risk för smittspridning inom landet är mycket liten enligt professor Johan Giesecke vid smittskyddsinstitutet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".