Usel koll på maten hos matställen

Caféer och restauranger i Jönköpings kommun slarvar när det gäller deras egen kontroll över hur de hanterar maten. När kommunen gjorde uppföljning hos 48 matställen fick nästan hälften underkänt
- Dåligt. Mycket dåligt, säger Per Nilsson, miljöinspektör vid Jönköpings kommuns miljökontor. Alla caféer och restauranger ska själva kontrollera hygienen - till exempel om det finns skadedjur och hur renhållningen fungerar. Miljökontoret har gjort uppföljning av 48 matställen som tidigare kontrollerats och av dom fick 21 underkänt. 19 av ställena fick omdömet godkänt med brister och endast åtta fungerade utmärkt. - Eftersom man inte kan veta om maten är säker hos de här företagen så kan det leda till att människor blir sjuka, säger Per Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".