Fler bostäder behövs i Värnamo

Det är brist på bostäder i Värnamo och en undersökning bland de största företagen, som Värnamo Näringsliv har gjort, visar att det måste byggas mer, annars blir det svårt att locka arbetskraft till kommunen.
Det behövs både fler villor och lägenheter i Värnamo, enligt den undersökning som Värnamo näringsliv presenterade i går. Men för att öka utbudet av villor handlar det inte bara om att bygga nytt, utan också locka äldre villaägare att sälja och flytta till ett bekvämare boende i lägenhet. Då måste det byggas både hyreshus och bostadsrätter. Det skulle inte bara göra det lättare att locka ny arbetskraft, utan också en annan grupp. För det är så att nästan 3.000 personer varje dag pendlar till jobbet i Värnamo från kommunerna runt om, och man tror att många av dom skulle flytta hit om det fanns fler bostäder med attraktivt läge.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".