Faktura-bluffare polisanmäls

Företagarnas Riksorganisation i länet har polisanmält Skandinaviska Kraft och Elnät, ett blufföretag som de senaste dagarna skickat ut tusentals falska fakturor.
I brevet som Skandinaviska Kraft och Elnät skickat ut står det inte faktura utan avisering, vilket gör att det är svårt att juridiskt komma åt avsändaren. Men när Företagarnas Riksorganisation i länet märkte andra falska uppgifter, som momsregistreringsnumret och att ingen F-skattesedel finns, gjorde PO Norlander en polisanmälan. Och det är mer som företaget bluffar om. Inte heller den hemsida på nätet som företaget hänvisar till finns i verkligheten och telefonnumret på bluffakturan går till ett annat företag. Som vi berättade i Nyheterna i torsdags har hundratals företag i länet fått bluffakturan på nästan 5000 kronor från Skandinaviska Kraft och Elnät. Och PO Norlander är kritisk mot polisen, som han tycker har en passiv hållning mot denna ekonomiska brottslighet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".