EKSJÖ

Livemusik allt vanligare

Livekonserter och festivaler har ökat ordentligt i antal de senaste två åren och de blir allt viktigare som inkomstkälla för artister. På lördagen arrangeras en större konsert med en rad rikskända artister i Eksjö, och just livemusik är något som man satsar på där.

Eksjö har satsat på musik i år, och det är populärt att gå på konserter. En av landets största arrangörer till de lite större internationella artisterna som besöker Sverige har sålt 50 procent fler biljetter hittills i år, jämfört med samma period förra året, enligt Dagens nyheter. Även stadsfestivalerna blir allt fler.

I Eksjö roddas det för fullt för en rad artister på lördagsförmiddagen och det är glädje och full rulle som konsertarrangören Katarina Holm på Vaxblekaregården vill bjuda på.

- Förväntningarna på kvällen är att inte allt för många ska bli för blöta av regnet och ett jädra ös, säger Katarina Holm.

Annika Fredén
annika.freden@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista