Dammsugarpåsar ställer till det

Utbudet av dammsugarpåsar sätter käppar i hjulen för både butiker och kunder. Butikerna har inte plats för alla modeller som finns, och kunderna måste hålla reda på såväl märke som modell på dammsugaren som står i städskrubben.
Nyheterna har besökt tre stora kedjor och konstaterar att butikerna gör olika val. På Rimi i Huskvarna fanns bara fem olika modeller. Utrymmesskäl, säger butiksschefen Johan Forsander, och påpekar att dom hjälper kunder till andra butiker om rätt modell inte finns där. På Exet i Huskvarna finns 15 olika varianter. Fler får inte plats, säger Stefan Arbhede som är butikschef där. Och han tycker att det bara är till besvär både för kunder och butiker att utbudet är så stort. COOP-kedjan har valt ett betydligt större sortiment. Men Eva Jalmgren på COOP konstaterar att många kunder har svårt att hitta rätt. - En liten lapp med modell och nummer är bra att ha med sig, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista