VAGGERYD

Sopbrand spred farlig rök

En brand i en återvinningsstation på Gärahovs industriområde i östra delen Vaggeryd startade vid elvatiden på lördagskvällen. I samband med branden spreds brandrök som kunde vara farlig att andas in, men branden vid sjutiden på söndagsmorgonen var branden under kontroll och någon risk för allmänheten fanns inte längre.

Farlig rök spreds med vinden i samband med en brand på en kommunal återvinningsstation på Gärahovs industriområde i östra delen av Vaggeryd. Röken spred sig västerut och drabbade Vaggeryds norra delar och bostadsområdet Torsbo.

Larmet kom till SOS Alarm klockan 23:40 och när de första brandmännen kom till platsen såg de en kraftig brand, det säger brandmästaren i Jönköping, Bernt Gunnarsson.

- De första styrkorna upplevde en kraftig brand i en sopanläggningen och som mest har vi varit omkring 30 personer som jobbat med att släcka branden, säger brandmästare Gunnarsson.

Personal togs in från räddningstjänsterna i Vaggeryd, Skillingaryd, Norrahammar, Värnamo och Jönköping.

Efter ungefär fyra timmar kunde räddningsledaren konstatera att rökutvecklingen hade avtagit så pass mycket att den inte längre utgjorde något hot och vid sju på lördgasmorgonen hade räddningstjänsten branden under kontroll.

Orsaken till branden är oklar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista