Nu ska riksväg 27 bli säkrare

Vägverket satsar på fler mötesfria vägar och mitträcken på olycksdrabbade sträckor. I dag började arbetena för att göra riksväg 27 mellan Värnamo och Kärda säkrare.
På riksväg 27 mellan Värnamo och Kärda passerar nästan 8.000 bilar varje dygn, vilket är fler än på motorvägen E4 förbi Värnamo. Under 90-talet inträffade 126 olyckor på den 7 kilometer långa sträckan, 2 personer dödades och 9 fick svåra skador. Vägverket hoppas att olyckorna ska minska genom att göra vägen mötesfri med omväxlande två körfält i den ena riktningen och ett i den andra. Här ska också sättas upp mitträcken, som vägverket redan gjort på 31:an mellan Jönköping och Nässjö och på riksväg 40 väster om Jönköping. Snart startar också arbetena med mitträcken på den sista milen närmast gränsen mot Västra Götaland. Det projektet och ombyggnaden utanför Värnamo kostar totalt över 30 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".